Filters sluiten
Filteren op:

Inspiratie voor de fysiotherapeut

Schouderklachten: een dagelijkse hinder die je niet kan negeren. Van alledaagse taken zoals haren wassen tot het uitoefenen van je favoriete sport of werk, een pijnlijke schouder kan je leven volledig ontwrichten. In dit blog richten we ons op één specifieke schouderaandoening die fysiotherapeuten maar al te vaak tegenkomen: de supraspinatus tendinopathie. Maar hoe ontstaat deze complexe schouderaandoening precies en welke behandeling biedt het beste perspectief?
Kom tussen 27 en 31 mei 2024 langs bij onze nieuwe locatie in Eindhoven en ontvang exclusieve voordelen, zoals shoqroombonus op Gymna en BH Fitness, korting tot 10% op supplies, een gratis attentie voor bezoekers én bekijk als eerste de nieuwe gymna.ONE behandeltafel.
Gymna Nederland is verhuisd! Sinds 11 april zijn we te vinden in ons gloednieuwe pand in Eindhoven. Je bent van harte welkom om onze nieuwe showroom te bezoeken, waar je onze Gymna Behandeltafels, cardio- en krachtapparatuur van BH Fitness, en natuurlijk je onmisbare praktijkbenodigdheden kunt ontdekken.
Hoe richt je je oefenruimte optimaal in? En waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste apparatuur? In dit artikel lees je vier essentiële stappen voor het inrichten van je oefenzaal: van het kiezen van de juiste apparatuur tot het slim inrichten van de ruimte én waar je op moet letten wat betreft veiligheid en hygiëne.
Ben je bezig met de opstart van je eigen fysiotherapie praktijk of zoek je voor je bestaande praktijk een nieuwe behandelbank, dan zie je misschien door de vele mogelijkheden de behandeltafel niet meer. Maar wees gerust: deze blog bevrijdt je binnen 10 minuten van je keuzestress.
Herken je dit? Je werkt al jarenlang volgens dezelfde methode, tot een nieuwe collega een frisse werkwijze introduceert en je plotseling beseft: "Aha, zo kan het dus ook!" Net zoals in het Duits bekend als een aha-erlebnis, kun je als ervaren fysiotherapeut ook jouw eigen aha-momenten ervaren in de praktijk.
Als fysiotherapeut sta je regelmatig voor de uitdaging om je patiënt met een achillespeestendinopathie snel en effectief van zijn klacht af te helpen. In dit artikel delen we niet alleen wetenschappelijke inzichten over vijf krachtige fysiotechnieken, maar werpen we ook een blik op de praktijkervaringen van betrokken fysiotherapeuten zoals Tim en Killian.
Een openhartig gesprek met bekkenfysiotherapeut Laura Calzado over haar praktijkervaringen en passie. Pijn is bekend terrein voor fysiotherapeuten, of het nu gaat om rugpijn, nekpijn of pijn bij een tenniselleboog. Maar soms zit het ongemak in een gebied dat patiënten liever niet benoemen: de bekkenbodem.

5 fysiotherapie trends in 2024

Fysiotherapie evolueert voortdurend, waarbij kennis gestaag groeit door voortdurende wetenschappelijke ontwikkelingen. Het vakgebied van de fysiotherapeut breidt zich constant uit met innovatieve technieken, en de diensten van fysiotherapiepraktijken verschuiven mee. In dit blog verkennen we de vooruitzichten voor de richting van fysiotherapie in het boeiende jaar 2024.

Summer Deals

Til jouw praktijk én oefenruimte naar een hoger niveau! Profiteer alléén deze zomer van exclusieve aanbiedingen voor essentials zoals behandeltafels, cardioapparatuur, meetapparatuur en small fitness. Bekijk onze Summer Deals en bestel direct met flinke kortingen en exclusieve extra's.
Het nieuwe studiejaar is begonnen en we trappen af met een boeiende serie interviews. Welkom bij "Fysio Talks," waarin we in gesprek gaan metstudenten fysiotherapie en fysiotherapeuten die hun kennis en visie delen. Ontdek de wereld van de fysiotherapie door hun ogen en laat je inspireren door hun dromen en toekomstvisies.
Ultrageluidtherapie is reeds lange tijd in het behandelarsenaal van de fysiotherapeut te vinden en is ondertussen volledig ingeburgerd en aanvaard. Het is een toegankelijke en laagdrempelige vorm van elektrotherapie en staat bekend om zijn pijndempende en herstelbevorderende werking, maar hoe werkt het precies?
1 van 4