Shockwave therapie kan een goede aanvulling zijn als je je patiënt op diverse manieren zo goed mogelijk wilt helpen. Een inspirerend voorbeeld vonden we in Eboli, een gemeente in de Zuid-Italiaanse provincie Salerno, bij fysiotherapeut en osteopaat, dr. Michele Luongo.
Van 23 september tot en met 15 oktober 2022 vindt het WK Volleybal Vrouwen plaats. Het wereldkampioenschap wordt gespeeld in Nederland en Polen. Gymna Nederland sprak met topvolleybalster Fleur Savelkoel.
Ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Kind sprak Gymna Nederland met Fleur Groenen en Sascha van Zweden, die allebei werken als kinderfysiotherapeut in een groepspraktijk in Amsterdam.
De inrichting van de osteopathie praktijk is belangrijker dan je denkt. Een goed ingerichte praktijk zorgt ervoor dat je elke dag met plezier aan het werk gaat, maar ook dat je rust, vertrouwen en professionaliteit uitstraalt naar patiënten. In dit artikel lees je hoe je kleurkeuzes maakt tijdens het inrichten van je praktijk ruimte en waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe behandeltafel.
De meest gestelde vragen over TECAR therapie beantwoord. Wat is TECAR therapie en hoe werkt het? Wat zijn de bewezen effecten? Bij welke indicaties kan de therapie gebruikt worden? Hoe ervaart de patiënt TECAR therapie? Is TECAR therapie gevaarlijk? Lees het in dit artikel...
Ben je benieuwd wat Shockwave therapie inhoudt of werk je al met Shockwave en wil je je kennis updaten met de recentste wetenschappelijke inzichten? Leer alles over Shockwave tijdens de workshop op 19 april! Tijdens deze middag zal ShockMaster-specialist Bert Vrijders uitleg geven over de werking van Shockwave en de invloeden die dit heeft op het menselijk lichaam.
Echogeleide galvanische elektrolyse therapie is dé oplossing voor chronische peesontstekingen. USGET is een techniek die een galvanische stroom gebruikt om een lokale ontstekingsreactie te initiëren in het te behandelen weefsel. Deze acute ontsteking leidt tot een weefselregeneratie proces en uiteindelijk herstel. Deze methode wordt uitgevoerd met behulp van een USGET toestel.
Hoe werkt elektrotherapie en wat zijn de voordelen voor de patiënt? Ontdek elektrotherapie, het gebruik van elektrische energie als medische behandeling.
Hoe worden de Nederlandse schaatsers begeleid in aanloop naar en tijdens de Olympische spelen? Gymna Nederland sprak er over met Floor van den Brandt, langebaanschaatser en bewegingswetenschapper bij Jelle Eijzenga Fysiotherapie en Team Eijzenga.
Binnen je praktijk staat het in beweging brengen en houden van je patiënten centraal. Training en het uitvoeren van huiswerkoefeningen vormt vaak een belangrijk onderdeel van het herstelproces. Maar hoe kan je een trainingsruimte het beste inrichten?
Hoe bepaal je welke specialisaties je aanbiedt in je fysiotherapiepraktijk? Gymna Nederland vroeg het aan Eva de Weert. Opgegroeid in een ondernemersgezin wist Eva altijd al dat ze graag de stap zou zetten om voor zichzelf te beginnen. Vijf jaar geleden is haar droom uitgekomen en werd ze samen met Maarten Theijsmeijer praktijkeigenaar van Alpha fysiotherapie.
Gymna Nederland ging in gesprek met sportfysio Marloes van Lierop, een ervaren vakspecialist op het gebied van sportfysiotherapie en manuele therapie.
1 van 2