Filters sluiten
Filteren op:

Inspiratie voor de fysiotherapeut

Een openhartig gesprek met bekkenfysiotherapeut Laura Calzado over haar praktijkervaringen en passie. Pijn is bekend terrein voor fysiotherapeuten, of het nu gaat om rugpijn, nekpijn of pijn bij een tenniselleboog. Maar soms zit het ongemak in een gebied dat patiënten liever niet benoemen: de bekkenbodem.

5 fysiotherapie trends in 2024

Fysiotherapie evolueert voortdurend, waarbij kennis gestaag groeit door voortdurende wetenschappelijke ontwikkelingen. Het vakgebied van de fysiotherapeut breidt zich constant uit met innovatieve technieken, en de diensten van fysiotherapiepraktijken verschuiven mee. In dit blog verkennen we de vooruitzichten voor de richting van fysiotherapie in het boeiende jaar 2024.
Het nieuwe studiejaar is begonnen en we trappen af met een boeiende serie interviews. Welkom bij "Fysio Talks," waarin we in gesprek gaan metstudenten fysiotherapie en fysiotherapeuten die hun kennis en visie delen. Ontdek de wereld van de fysiotherapie door hun ogen en laat je inspireren door hun dromen en toekomstvisies.
Ultrageluidtherapie is reeds lange tijd in het behandelarsenaal van de fysiotherapeut te vinden en is ondertussen volledig ingeburgerd en aanvaard. Het is een toegankelijke en laagdrempelige vorm van elektrotherapie en staat bekend om zijn pijndempende en herstelbevorderende werking, maar hoe werkt het precies?
Laat je inspireren en ontdek je voordeel in de nieuwste editie van het magazine van Gymna Nederland. Als jouw fysiotherapie partner staan we voor je klaar om je te ondersteunen in het laten groeien van je praktijk met de juiste praktijkinrichting. Lees alles over hoogwaardige behandeltafels, innovatieve fysiotechnieken, de beste trainingsmaterialen en oefentherapie. Kortom alles wat je nodig hebt om jouw passie voor herstel en welzijn van je patiënten te versterken.
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van shockwave therapie en wil je je kennis vergroten? Dan nodigt Gymna Nederland je graag uit voor een gratis interactieve workshop shockwave therapie.
Als het over jouw unieke praktijk gaat, denk je waarschijnlijk aan je fijne en geschikte locatie, de specialisaties die je aanbiedt en de specifieke patiëntengroepen die je behandelt. Maar hoe geef je jouw patiënten een specifieke ervaring die ze enkel kunnen beleven in jouw praktijk?
Wil jij graag een positieve impact hebben op het milieu, je financiën en zelfs je patiëntenbestand? Het goede nieuws is dat het realiseren van een duurzamere praktijkvoering helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt. Het is een kwestie van kleine stapjes zetten, en voor je het weet maak je een groot verschil. Ontdek in dit artikel vijf praktische en haalbare stappen om jouw fysiotherapiepraktijk duurzamer te maken.
Bij Gymna Nederland zijn we altijd op zoek naar manieren om onze klanten de best mogelijke service te bieden. Daarom zijn we zo blij dat we Margriet de Vos en haar Huid en Gezondheidskliniek Woerden kunnen ondersteunen bij het realiseren van haar passie op het gebied van wellness en fysiotherapie behandelingen. We spraken Margriet in haar kliniek over haar visie op fysiotherapie, haar praktijk en haar ervaring met Gymna.
Stel je voor dat je een nieuwe patiënt ontvangt die ontevreden is over de behandeling bij een andere praktijk. Je hoort zinnen als "De therapeut behandelde me anders dan we overeengekomen waren" of "Ik moest iedere sessie alles weer opnieuw vertellen." Hoewel je als fysiotherapeut over veel kennis en vaardigheden beschikt, is het niet vanzelfsprekend dat de fysio’s uit jouw praktijk beter communiceren.
Diathermie is een fysiotherapeutische behandeling waarbij warmte wordt opgewekt door elektromagnetische stromen. Het helpt bij een breed scala aan aandoeningen en verbetert de doorbloeding en spierontspanning. Het kan gebruikt worden in combinatie met andere behandelingen en heeft positieve effecten op cellulair niveau.
Shockwave therapie is een behandelmethode waarbij er met een behandelkop radiale “shockwaves” op de te behandelen lichaamszone worden gericht. In de afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek naar shockwave therapie gedaan.
1 van 3