Rust en professionaliteit: het inrichten van je osteopathie praktijk

De inrichting van de osteopathie praktijk is belangrijker dan je denkt. Een goed ingerichte praktijk zorgt ervoor dat je elke dag met plezier aan het werk gaat, maar ook dat je rust, vertrouwen en professionaliteit uitstraalt naar patiënten. In dit artikel lees je hoe je kleurkeuzes maakt tijdens het inrichten van je praktijk ruimte en waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe behandeltafel.

 

Hoe richt je je praktijk in, zodat het voor je patiënten aangenaam is om langs te komen? 

 

Wat je wil is een professionele uitstraling, waarin patiënten zich bij binnenkomst meteen op hun gemak voelen. Tijdens het inrichten zal je een aantal kleurkeuzes moeten maken. Het kiezen van een kleurpalet begint met de vraag wat je wilt uitstralen. Welke sfeer past het beste bij jou en jouw patiënten? 

 

Rust. Kies voor een basis in neutrale tinten zoals wit en grijs met stijlvolle zandtinten of warme bruine kleuren. Een ingetogen kleurpalet laat puur design voor zich spreken. Als je op de muren geen zuiver wit kiest, maar juist off-white of een warme grijstint, geef je veel sfeer aan je praktijk en voorkom je dat je praktijk te klinisch oogt. Dat zorgt voor meer ontspannen patiënten die met een goed gevoel terugkomen. 

 

Vertrouwen. Donkerblauw is de kleur bij uitstek die vertrouwen wekt bij de patiënt. Met een blauwe behandeltafel zit je goed als je een professionele, serieuze atmosfeer voor ogen hebt voor je osteopathie praktijk. Bij donkerblauw passen bijna alle kleuren. 

 

 

Waar let je op bij het kiezen van een nieuwe behandeltafel?

 

Stabiliteit. Een behandeltafel met een solide en stabiele constructie zorgt ervoor dat de manipulatiekracht dezelfde intensiteit behoudt, zonder energieverlies tijdens de behandeling. De gymna.PRO behandeltafel garandeert je de bekende Gymna stabiliteit door de toepassing van de unieke Gymna stabiliteitsprofieltechnologie.

 

Flexibiliteit. gymna.PRO is ontworpen om de osteopaat maximale flexibiliteit en keuze mogelijkheden te geven. 10 PREMIUM ESSENTIALS en zelfs nog meer opties om de gymna.PRO te creëren die het best bij je smaak en behoeften past.

gymna.PRO verenigt Gymna’s jarenlange ervaring in de ontwikkeling van behandeltafels met de ervaring van professionals die deze producten dagelijks gebruiken. Elke osteopaat heeft bepaalde functionaliteiten nodig om patiënten goed te kunnen behandelen. 

 

 

Hulp nodig bij het inrichten van je praktijk? Gymna Nederland denkt graag met je mee! Laat je inspireren en neem contact op met een van onze Gymna adviseurs.

 

 

NEEM CONTACT OP