Gymna electrolyse Acure 250

Levering 1-3 werkdagen

Vraag een offerte aan
  • 11906
  • 11906
Gymna Acure 250 De Gymna Acure 250 is ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak en hoge...meer
Productinformatie "Gymna electrolyse Acure 250"

Gymna Acure 250
De Gymna Acure 250 is ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak en hoge kwaliteit. Dankzij het intuïtieve touchscreen is werken met de Acure 250 eenvoudig en ongecompliceerd. Nadat u de gewenste instellingen hebt gekozen en deze op het apparaat hebt bevestigd, steekt u de naald in het smart handpiece van de Gymna Acure. Het ergonomisch ontworpen handpiece is eenvoudig te bedienen en beschikt over vernuftige functies, zoals een LEDringdisplay dat aangeeft dat het apparaat gebruiksklaar is. U hoeft niet naar het apparaat kijken of voetpedalen gebruiken. De start-/stopknop voor de behandeling en de knoppen om de intensiteit te verhogen/verlagen bevinden zich op het handpiece en geven u volledige controle tijdens de behandeling.
Het is belangrijk om te weten dat er in de elektrolyse verschillende intensiteitsniveaus zijn: microampèreintensiteiten en milliampère-intensiteiten. Vooral de hogere milliampère-intensiteiten zijn pijnlijk. Het gebruik van plaatselijke verdoving wordt dan ook aanbevolen.

Het is fysiotherapeuten niet toegestaan om apparaten met een milliampère-optie te gebruiken, zij mogen namelijk geen plaatselijke verdoving uitvoeren. Hogere intensiteit betekent kortere behandelingstijd Als een fysiotherapeut toestemming heeft en is opgeleid om echogeleide galvanische elektrolysetherapie te gebruiken, of met andere woorden toestemming heeft en is opgeleid om: -> naaldpuncties bij een patiënt uit te voeren; -> echografische beeldvorming te gebruiken; -> galvanische elektrolysetherapie toe te passen is het gebruik van de Gymna Acure 250, een apparaat met een maximale intensiteit van 2500 µA (2.5mA), toegestaan zolang er geen plaatselijke verdoving moet worden toegepast. Fysiotherapeuten werken daarom met lagere intensiteiten zodat de patiënt in staat is om de pijn die door de techniek wordt veroorzaakt, te verdragen. Als gevolg hiervan is de behandelingstijd langer in vergelijking met de behandelingstijd bij hogere intensiteiten.

De kwaliteitsoplossing voor elektrolyse Gymna Acure
Gymnas meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van elektrotherapie heeft aanzienlijk bijgedragen aan de ontwikkeling van de Acure 250. Deze expertise vertaalt zich in een hoogwaardige oplossing voor de toepassing van echogeleide elektrolyse.

  • Apparaat: 7-inch capacitief kleurentouchscreen Aangedreven met externe voeding van medische kwaliteit Werkt op netvoeding en oplaadbare li-ionbatterij Smart batterijbeheersysteem USB-poort voor software-updates.
  • Houder voor het handpiece: Licht magnetische bevestigingsgreep voor veilige opslag Specifiek ontworpen om onbedoelde naaldpuncties te vermijden Gebruiksvriendelijk voor zowel links- als rechtshandigen
  • Handpiece: Afstandsbediening met kabel: -> om de therapie te starten/stoppen -> om de gewenste intensiteit aan te passen -> met LED-ring voor visuele feedback tijdens de behandeling Ergonomisch modern ontwerp Vernuftig en veilig naaldgreepmechanisme Ondersteunt een elektrode voor één naald (kathode) Voor gebruik met niet-geïsoleerde acupunctuurnaalden: -> gemaakt van een enkele draad van onbekleed roestvrij staal -> met een gevlochten stalen handvat zonder kop Grote armband als retourelektrode (siliconenrubber)
  • Intuïtieve grafische gebruikersinterface: Modern ontwerp, volledig bediend via touchscreen Zelfverklarende pictogrammen, knoppen en therapiescherm voor de eenvoudige instelling van parameters Traditionele lay-out of modern dashboardontwerp Mogelijkheid om de apparaatinstellingen aan te passen Patiëntendatabank conform AVG Eenvoudige bediening via directe therapieknoppen Menu lichaamszone: -> behandelingen selecteren op basis van anatomische locaties -> eigen protocollen aanmaken Anatomische bibliotheek Lijst van contra-indicaties Visuele en auditieve feedback over alle apparaatcondities Grafiek na de behandeling van toegediende belasting.

Heb ik een bepaald type naald nodig?
We raden aan om hoogwaardige, steriele acupunctuurnaalden voor eenmalig gebruik met een medische CE-goedkeuring, inclusief het nummer van de aangemelde instantie, te gebruiken. De naald moet geschikt zijn voor de toepassing van echogeleide elektrolyse. Zijn er aanbevolen naaldafmetingen? Zorg er altijd voor dat u de juiste naalddikte en -lengte kiest voor het soort letsel dat moet worden behandeld: Naalddiameter van 0,30 mm-0,35 mm. Buitendiameter handgreep van 1,25 mm- 1,45 mm. Naaldlengte van 20 mm- 100 mm. Lengte handgreep van 25 mm-30 mm

Wat is echogeleide galvanische elektrolysetherapie?
Echogeleide galvanische elektrolysetherapie (Ultrasound-guided Galvanic Electrolysis Therapy - USGET) is een techniek die vooral wordt gebruikt bij chronisch aangetast weefsel. Een galvanische stroom stroomt door een acupunctuurnaald en veroorzaakt een ontstekingsreactie in het weefsel. De ontstekingsreactie brengt een aantal biologische processen in het lichaam op gang. Deze processen zullen uiteindelijk leiden tot de aanmaak van nieuwe onrijpe collageenvezels. Vervolgens worden de vezels, via een excentrische stimulans, rijp. De techniek leidt tot goede resultaten bij pezen in de chronische fase ² ³ en kan worden gebruikt voor letsels, zoals langdurige spierletsels, en de behandeling van myofasciaal pijnsyndroom en triggerpoints.

Echogeleide galvanische elektrolysetechniek als onderdeel van een meer globale opzet
De elektrolysebehandeling activeert het ontstekingsproces. Het is aangeraden om elektrolyse met andere behandelingen te combineren. Excentrische traagheidsoefeningen werken zeer goed bij dergelijke letsels en zijn een zeer nuttige manier om weefsel te stimuleren. De combinatie van de biologische fase, of met andere woorden de elektrolysestimulatie, met de mechanische fase en de daaropvolgende mechanotransductie van de weefsels wordt via oefening bereikt. De elektrolysebehandeling veroorzaakt pijn die normaal gesproken 48 tot 72 uur duurt. Deze pijn is mild en na inname van paracetamol heel goed verdraagbaar voor de patiënt. Het is raadzaam om na de elektrolysebehandeling TECAR-therapie toe te passen. ( https://www.fisik.nl/gymna-care-300-tecar-therapie/ ) Dit verlaagt de pijnperceptie en stimuleert tegelijkertijd het weefsel.

Elektrolyse in de praktijk
Bij een elektrolysebehandeling proberen we niet enkel om de ontsteking uit het weefsel te verwijderen, wat het effect is dat veel therapieën nastreven in de pees. Wat we willen bereiken, is een biologische verandering in het behandelde weefsel en dat het weefsel via oefening met de tijd gezond en rijp wordt. Dit kost uiteraard tijd. De patiënt zal het behandeltraject consequent moeten volgen zodat het weefsel rijp wordt. Het weefsel zal zeven maanden, tien maanden of zelfs een jaar blijven rijpen. De behandeling levert dus geen direct resultaat op. Het is een lange-termijn-oplossing die ervoor zorgt dat de tendinopathie niet terugkeert. We raden ook altijd aan dat de patiënt de tendinopathie op de echografie kan zien. Op deze manier begrijpt de patiënt wat voor soort letsel ze hebben en zien de veranderingen die elektrolyse en oefening in het letsel teweegbrengen. De patiënt voelt dus niet alleen de vooruitgang die wordt geboekt. De vooruitgang is ook duidelijk zichtbaar in numerieke vorm via de functionele evaluatievragenlijsten die ze invullen en op de echografie. Elektrolysetherapie is een techniek die vooral wordt toegepast bij de behandeling van spier- en peesletsels. Het doel is om een reactie in het doelweefsel op te wekken en te zien. Daarom beveelt de European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy het gebruik van echografieapparatuur bij elektrolysetherapie aan. Het huidige klinische bewijs ondersteunt het gebruik van elektrolysetherapie bij vooral spier- en peesweefsel. Maar net zoals voor elke opkomende behandelingsmethode kunnen lopende klinische onderzoeken andere toepassingen aan het licht brengen.

Indicaties
Pezen: Laterale elleboogtendinopathie Mediale elleboogtendinopathie Quadricepstendinopathie Hamstringtendinopathie Patellatendinopathie Achillestendinopathie Rotator cuff tendinopathie
Spieren: Quadriceps Hamstrings Nek- en schouderspieren Kuitspieren Myofasciale pathologieën - triggerpoints: Nek en schouder Elleboog Hamstrings Soleus/gastrocnemius Bursa: Schouderbursitis Retrocalcaneaire bursitis Ligamenten: Lateraal knieligament Laterale voet-/ enkelligamenten Other: Bakercyste Syndroom van Haglund Fasciitis plantaris

Specificaties
210 x 160 x 90
~ 0.85 kg
7 inch full colour
7
100-240 V, 50-60 Hz
0.6 A - 0.3 A
24 W
12 VDC
2 A
~ 0.17 kg
Class II
Type BF
IIa
Directive MDD 93/42/ECC
CE0344
Verdere links naar "Gymna electrolyse Acure 250"