Filters sluiten
Filteren op:

Inspiratie voor de fysiotherapeut

De inrichting van de osteopathie praktijk is belangrijker dan je denkt. Een goed ingerichte praktijk zorgt ervoor dat je elke dag met plezier aan het werk gaat, maar ook dat je rust, vertrouwen en professionaliteit uitstraalt naar patiënten. In dit artikel lees je hoe je kleurkeuzes maakt tijdens het inrichten van je praktijk ruimte en waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe behandeltafel.
De meest gestelde vragen over TECAR therapie beantwoord. Wat is TECAR therapie en hoe werkt het? Wat zijn de bewezen effecten? Bij welke indicaties kan de therapie gebruikt worden? Hoe ervaart de patiënt TECAR therapie? Is TECAR therapie gevaarlijk? Lees het in dit artikel...
Echogeleide galvanische elektrolyse therapie is dé oplossing voor chronische peesontstekingen. USGET is een techniek die een galvanische stroom gebruikt om een lokale ontstekingsreactie te initiëren in het te behandelen weefsel. Deze acute ontsteking leidt tot een weefselregeneratie proces en uiteindelijk herstel. Deze methode wordt uitgevoerd met behulp van een USGET toestel.
Hoe werkt elektrotherapie en wat zijn de voordelen voor de patiënt? Ontdek elektrotherapie, het gebruik van elektrische energie als medische behandeling.
Hoe worden de Nederlandse schaatsers begeleid in aanloop naar en tijdens de Olympische spelen? Gymna Nederland sprak er over met Floor van den Brandt, langebaanschaatser en bewegingswetenschapper bij Jelle Eijzenga Fysiotherapie en Team Eijzenga.
Binnen je praktijk staat het in beweging brengen en houden van je patiënten centraal. Training en het uitvoeren van huiswerkoefeningen vormt vaak een belangrijk onderdeel van het herstelproces. Maar hoe kan je een trainingsruimte het beste inrichten?
Gymna Nederland ging in gesprek met sportfysio Marloes van Lierop, een ervaren vakspecialist op het gebied van sportfysiotherapie en manuele therapie.
Het is misschien niet het eerste waar we aan denken bij het opstarten of draaiend houden van een fysiotherapiepraktijk, maar desalniettemin is het van absoluut belang: hygiëne. Hoe zorg je in dat geval voor een hygiënische, maar toch snelle en gemakkelijke praktijkvoering? Vijf tips en tricks voor hygiëne in de praktijk.

Sportblessures voorkomen

Ruim 10 miljoen Nederlanders sporten iedere week. Bewegen is natuurlijk belangrijk en gezond, maar jaarlijks raken hierbij ook circa 4,4 miljoen sporters in Nederland geblesseerd. Hoe kun je als fysiotherapeut sportblessures voorkomen?

Gymna is trotse partner van Het Nationaal Ballet

Gymna is trotse partner van Het Nationale Ballet in Amsterdam. Het balletgezelschap ontwikkelt, produceert en toont balletten op internationaal topniveau. 80 dansers van over de hele wereld maken met passie en vakmanschap hun ambities waar. De kernwaarden van Gymna vormen een perfecte match met deze professionele, inspirerende omgeving waar de fysieke impact op de prestaties groot is.

Duurzame initiatieven bij Gymna

Duurzaamheid is natuurlijk elke dag van belang. Daarom werken we bij Gymna dagelijks op verschillende manieren aan ecologische maatregelen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Ontdek welke acties Gymna onderneemt om de impact op het milieu te verminderen.
Het is vandaag 1 juni, de Internationale Dag van het Kind! Vaak kan een kind ondersteuning gebruiken in zijn groeiproces en functioneren. Voor de gelegenheid sprak Gymna met Sofie Roelandt, Osteopaat gespecialiseerd in behandeling van baby’s en kinderen. We vroegen naar haar visie als osteopaat om kinderen te behandelen.
2 van 3