YoRoller PRO 23 vliegwieltraining

€ 1.250,00 € 1.512,50 Incl. BTW

Klaar voor onmiddellijke verzending, levertijd circa 1-3 werkdagen

 • 12483
 • 12483
YoRoller Vliegwieltraining YoRoller is een uniek draagbaar vliegwiel-toestel, waarmee...meer
Productinformatie "YoRoller PRO 23 vliegwieltraining"

YoRoller Vliegwieltraining

YoRoller is een uniek draagbaar vliegwiel-toestel, waarmee concentrische-excentrische training binnen handbereik is en op vele plaatsen toepasbaar. Binnen en buiten. Het is zeer makkelijk te verplaatsen en te bevestigen middels handig bijgeleverde spanband. Vliegwieltraining is zeer divers en functioneel en te gebruiken voor  revalidatiedoeleinden, krachttraining,  sport-specifieke training en blessurepreventie.

De YoRoller is zeer breed inzetbaar, waarbij het complete lichaam getraind kan worden. Zowel voor de bovenste extremiteiten, onderste extremiteiten als  core-stability zijn de oefeningen in functie legio en doelstellingen als krachttraining, balans-coördinatie-verbetering eenvoudig te bewerkstelligen. Dit vanaf de hoog actuele fase tot aan de maximaal belastbaarheidsfase in het revalidatieproces.

De YoRoller is gemaakt met alleen maar kwalitatief hoogwaardige materialen en het vliegwiel is in al zijn facetten tot in de puntjes uitgewerkt. (Made in Austria).

Ervaar de YoRoller zelf en je zult versteld staan van de mogelijkheden. Wij komen graag naar de praktijk om het Flywheel te demonstreren, waarbij jij uiteraard zelf ook gaat ervaren wat vliegwieltraining doet. 

YoRoller PRO 23 Basismodule

De YoRoller is een draagbaar, vliegwiel trainingsstation dat geschikt is voor fitness, revalidatie en prestatieverbetering in elke sport. De YoRoller wordt geleverd in een handig EPP-koffer met handvat, zodat het uitermate mobiel is en overal mee naar toegenomen kan worden. De inhoud van deze basismodule bestaat uit:

 • 1x vliegwielmodule inclusief universele wand-/boom-/kolomadapter
 • 1x 2,5 meter trekkoord
 • 1x universele handgreep met koppeling
 • 2×4 mm vliegwielen
 • 1x spanband met ratel
 • 2x handgrepen voor partnertraining
 • 1x houder voor telefoon

YoRoller Muurrail:

 Met deze muurrail kun je de YoRoller traploos op verschillende hoogte verschuiven. Hierdoor zijn de trekrichtingen variabel.

 • Lengte van de rail: 200 CM.

YoRoller vliegwielen:

Om de trainingsintensiteit aan te passen kan men optioneel schijven vervangen in lichtere of zwaardere schijven. Standaard meegeleverd zijn de schijven van 4 mm. Optioneel leverbaar:

 • YoRoller schijf 3 mm p/stuk
 • YoRoller schijf 4 mm p/stuk
 • YoRoller schijf 6 mm p/stuk
 • YoRoller schijf 8 mm p/stuk 

Vliegwieltraining. Wat is het precies?

Het gaat bij vliegwieltraining om versnelling en afremming van een draaiende schijf. Met een beweging trek je het vliegwiel in beweging en rolt het koord af (concentrische fase). Is het koord helemaal afgewikkeld, dan wordt dit door het snel draaiende vliegwiel vanzelf weer opgerold. Deze tegengestelde beweging moet vervolgens afgeremd worden naar nul (excentrische fase). De hiermee gecreëerde weerstand is niet te behalen met traditionele krachttraining en is bij elke herhaling dan ook maximaal effectief.

Bij vliegwieltraining wordt dus weerstand gecreëerd door de traagheid van een vliegwiel, dat met spierkracht wordt versneld of vertraagd. Belangrijk: Niet “het gewicht” bepaald de benodigde kracht, maar de mate van traagheid van het vliegwiel. De kinetische energie die in de concentrische fase (trekken aan het koord) van de beweging in het vliegwiel wordt geladen, bepaalt de kracht die nodig is in de excentrische fase (de tegenovergestelde beweging).

 Vliegwieltraining biedt een constante weerstand en maximale spierkracht in elke hoek. Dit in tegenstelling tot het traditionele gewichten-training.

Verdere links naar "YoRoller PRO 23 vliegwieltraining"