Duurzame initiatieven bij Gymna

Op 5 juni is het World Environment Day! Wereldmilieudag wordt sinds 1974 jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd. Duurzaamheid is natuurlijk elke dag van belang. Daarom werken we bij Gymna dagelijks op verschillende manieren aan ecologische maatregelen om het milieu zo min mogelijk te belasten.

 

Wist je dat...

 

  • We voor onze verpakkingsmaterialen actief zoeken naar groenere alternatieven? Zo zijn we afgelopen twee jaar overgestapt op ecologische verpakkingsfolies die voor 80% gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Het opvul materiaal dat we gebruiken om producten veilig te verzenden is zelfs al 100% natuurlijk.

 

  • Het spaanplaat (de houten kern) in de kussens van onze behandelbanken heeft het FSC keurmerk, wat een verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen en/of recyclage garandeert.

 

  • Het dak van onze productieruimte, Service en Warehouse is voorzien van zonnepanelen, waardoor een groot gedeelte van onze stroomvoorziening groen is.

 

  • Alle kleine beetjes helpen: sinds 2 jaar gebruiken we op kantoor geen plastic bekertjes en roerstaafjes meer, maar gebruiken porceleinen koffiekopjes, theeglazen, waterglazen en metalen lepeltjes. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen.

 

  • Tot slot, maar niet onbelangrijk: Gymna producten zijn allemaal van zeer hoge kwaliteit, wat een lange levensduur garandeert.