Sportblessures voorkomen

Ruim 10 miljoen Nederlanders sporten iedere week. Bewegen is natuurlijk belangrijk en gezond, maar jaarlijks raken hierbij ook circa 4,4 miljoen sporters in Nederland geblesseerd. Ruim de helft van de blessures wordt jaarlijks medisch behandeld. Fysiotherapeuten zien geblesseerde sporters vaak als het al te laat is. Maar fysiotherapeuten kunnen ook een belangrijke rol spelen in het vroeg identificeren en zelfs reduceren van het aantal sportblessures.

Door het voorkomen van sportblessures kunnen fysiotherapeuten Nederlanders helpen op een gezonde manier te blijven sporten. Bewegingswetenschapper Dr. Janine Stubbe, deed voor de Hogeschool van Amsterdam onderzoek naar het voorkomen én behandelen van sportblessures.

Sporters zijn continu bezig hun grenzen te verleggen om optimale sportprestaties te leveren. Er wordt vaak en intensief getraind. Hierbij speelt de optimale balans tussen training en herstel een cruciale rol. Het vinden van deze balans is echter een van de lastigste opgaven in de sport. Een fysiotherapeut kan sporters begeleiden en adviseren in een gezonde belasting van het lichaam. Waar nodig kan de fysiotherapeut braces en tape gebruiken om verdere blessures te voorkomen. 

Gymna Nederland denkt graag mee in het voorkomen en behandelen van sportblessures en is daarom constant op zoek naar de beste materialen voor fysiotherapeuten. Sinds augustus vind je in de webshop de sportbraces van Zamst en Donjoy. Bekijk het aanbod braces hier: https://www.gymna-shop.nl/producten/braces/?p=1