Sportfysiotherapie: in gesprek met fysio Marloes van Lierop

Gymna Nederland ging in gesprek met sportfysio Marloes van Lierop, een ervaren vakspecialist op het gebied van sportfysiotherapie en manuele therapie. 

Wie is Marloes van Lierop?

Naast het leiden van haar eigen sportfysio- en manuele therapie praktijk is Marloes bestuurslid van de beroepsverenigingen Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) en Nederlandse Vereniging Extended Scope Specialisten (NVES). Gymna Nederland kreeg een kijkje in haar praktijk Sportfyiso- en manuele therapie van Lierop.

Van Lierop startte haar praktijk in 2008 en richt zich vanaf het begin op sporters met musculoskeletale klachten. De praktijk met vier collega’s is gevestigd in twee sportcentra te Arnhem en te Velp en een locatie te Driel. De omgeving in een sportcentrum spreekt sporters aan en biedt extra mogelijkheden om te oefenen. Met de locatie in Driel voorziet de praktijk in de behoefte om op zeer korte termijn een afspraak in te plannen, bijvoorbeeld bij acute klachten.

 

Wat vindt Marloes het mooiste aan de specialisatie sportfysiotherapie? 

“De doelgroep is sportief en daarom vaak ook gemotiveerd om hun doel te behalen. In de analyse van de klachten kijk je naar individuele eigenschappen en de sportspecifieke bewegingen. Dat vind ik interessant. De puzzel leggen hoe klachten mogelijk zijn ontstaan en vervolgens daar een passend plan op maken is maatwerk en blijft me boeien.’’

 

Duurzaamheid in de praktijk

Verder hecht Van Lierop in haar praktijkvoering erg aan duurzaamheid. In samenwerking met VenFeld is gekeken waar de praktijk kon verduurzamenNu komt de energie in locatie Driel vanuit zonnebuizen en is deze praktijk bijna geheel van het gas af. 

Bij de inrichting van de praktijk koos Marloes voor Gymna producten. “Het uiterlijk van de Gymna behandeltafels is zeer goed. We kozen voor de inrichting met Gymna producten voor het esthetische effect en de professionele uitstraling die het de praktijk heeft gegeven. In de praktijk zijn de producten makkelijk in gebruik: de behandelbank is praktisch en van alle elektrische gemakken voorzien. 

Door de hoogwaardige kwaliteit gaat de behandeltafel lang mee, wat we vanuit duurzaamheidsoogpunt belangrijk vinden.”

 

 

 

 

 

Met dank aan Marloes van Lierop

Volg Marloes van Lierop op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marloesvanlierop/

Bekijk de website van de praktijk: https://www.sportfysiovanlierop.nl